Arròs al forn. Carn de Albesa

Fa molt de temps que fem arrossos de manera particular. No som cap empresa i per ara, no tenim cap intenció de ser-ho. Només volem fer un escàner als arrossos que es cuinen al Delta de l'Ebre.
Però treballar de manera local en una xarxa com és internet i el món dels blogs ens fa descobrir noves vessants de l'arròs.
Tenim relació amb alguns blogers, cuiners, crítics o aficionats que tenim interessos comuns i n'aprenem d'ells.

Ja fa temps que li tenim posat l'ull a l'arròs al forn i hem volgut provar de fer-lo.

La recepta l'hem torbat a la xarxa a partir de dues o tres entrades a youtube i a blogs però us passem com l'hem feta nosaltres.

Hem comprat la carn al d'Albesa de Santa Bàrbara però a la botiga que tenen a Gandesa i pensem que cal nombrar-ho per que li dona tot el gust.



Ingredients: 
Tomàquet

Patates
Oli, sal i pebre
Costella de porc
Cansalada
Botifarres
Arròs ( En aquest cas dels Segadros del Delta).
Caldo de carn
Una perdiu d'alls
Un pot de cigrons ( dels bons ). 


Procediment, en una olla sofregim la carn i reservem. Fem un poc de sofregit amb tomàquet i marquem o segellem l'arròs.

Tot això es disposa en una cassola de fang i s'afegeix els cigrons, el tomàquet, la patata, la cansalada i les botifarres.
Es rega tot amb el caldo (dos parts de caldo per cada una d'arròs) i es posa al forn durant 45 minuts a uns 180º. 

És un plat que ens ha sorprés molt. És molt saborós i l'arròs queda ferm però gustós. El que sen diu jugoso ;)

Al que li diem "el tall" ( les botifarres, la cansalada i les costelles ) li hem de posar un 10. A part que de persi ja són bones ( són del d'Albesa ), cuinades d'aquesta manera són extraordinàries.











Comentaris

Entrades populars